BCE mentine dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1% - 02 Septembrie 2010

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 15:13
592 citiri
BCE mentine dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1% - 02 Septembrie 2010

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1%, pentru a 16-a luna consecutiv, in conformitate cu asteptarile analistilor, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Mai multi analisti intervievati de Reuters au anticipat ca banca va mentine dobanda la 1%. Majoritatea se asteapta, de asemenea, ca BCE sa nu modifice dobanda mai devreme de ultimul trimestru din 2011.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, va tine incepand cu ora 12:30 GMT o conferinta de presa, in care va comenta decizia institutiei referitoare la politica bancii.

Seful BCE ar putea confirma ca institutia intentioneaza ca continue sa ofere bancilor mijloace de imbunatatire a situatiei lichiditatilor pana la finele acestui an. 

#bce, #dobanda, #monetara, #politica , #stiri Jean Claude Trichet

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO