Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCE: Anul 2011 va fi decisiv pentru viitorul UE

BCE: Anul 2011 va fi decisiv pentru viitorul UE

Anul 2011 va fi decisiv pentru viitorul Uniunii Europene si al zonei euro, urmand sa fie revizuita guvernanta economica, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, scrie Mediafax.

"Suntem confruntati cu un an decisiv. In 2011 va fi adoptat cadrul revizuit al guvernantei, vor fi discutii aprofundate despre gestiunea financiara si poate va debuta modificarea Tratatului de la Lisabona", a spus Trichet, care a prezentat raportul anul pentru 2009 al BCE, in Parlamentul European.

El a aratat ca tratatul trebuie reformat astfel incat Europa in ansamblul sau si zona euro sa faca fata provocarilor viitorului cu o putere mai mare de decizie.


Trichet a salutat propunerea de reformare a guvernantei economice adoptata de statele EU in Consiliul European de la sfarsitul lui octombrie, dar a subliniat din nou caBCE considera ca masurile nu sunt suficient de profunde. Seful BCE a adaugat ca o alta mare provocare pentru zona euro este reglementarea sectorului financiar, care trebuie sa fie mai transparent si mai solid. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1356 ori
Citeste mai multe despreuniunea europeana BCE Trichet zona euro