BCE a mentinut dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1%

Joi, 04 Februarie 2010, ora 15:46
1385 citiri
BCE a mentinut dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1%

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut joi dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1%, pentru a noua luna consecutiva, in conformitate cu asteptarile analistilor.

"La intalnirea de azi (joi, n.r.) Consiliul Guvernatorilor BCE a decis mentinerea dobanzii pentru principalele operatiuni de refinantare la 1%", potrivit unui comunicat al BCE, informeaza Mediafax.

Analistii, care anticipau decizia institutiei financiare, asteapta discursul presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet, si un posibil anunt privind o strategie de retragere a masurilor de sprijinire a lichiditatii, transmite Reuters.

"Important va fi discursul presedintelui Trichet si orice anunt privind o strategie de retragere a masurilor de sustinere a lichiditatii", a declarat analistul Deutsche Postbank Heinz-Gerd Sonnenschein.

Presedintele BCE va prezenta motivele deciziei de mentinere a dobanzii intr-o conferinta de presa la ora 15:30 (ora Romaniei).

#bce, #dobanda, #cheie, #politica, #monetara , #stiri Jean Claude Trichet

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO