BCE a mentinut dobanda cheie la minimul record de 1% - 13 Ianuarie 2011

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 17:01
928 citiri
BCE a mentinut dobanda cheie la minimul record de 1% - 13 Ianuarie 2011

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la minimul record de 1%, decizie anticipata de analisti si care nu a influentat pietele financiare, transmite Reuters, anunta Mediafax.

Investitorii de pe pietele financiare se intreaba insa daca BCE poate intensifica achizitiile de obligatiuni pentru a sustine Portugalia si a evita extinderea crizei si in Spania, a carei economie este mult mai mare.

Succesul emisiunilor de obligatiuni ale Portugaliei si Spaniei, precum si apelul comisarului pentru Afaceri Economice, Ollie Rehn, pentru consolidarea Fondului European pentru Stabilitate Financiara au temperat presiunile asupra BCE de a cumpara obligatiuni.

Este probabil ca BCE sa ofere putine informatii privind amploarea achizitiilor de obligatiuni guvernamentale.

"Nu este in interesul BCE sa dezvaluie informatii privind programul de achizitii de obligatiuni", a declarat Marco Valli, analist la UniCredit.

El crede ca presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, ar trebui sa afirme doar ca programul continua.

Sedinta de politica monetara de joi este prima dupa aderarea Estoniei la zona euro si va fi urmata de o conferinta de presa a lui Trichet si a vicepresedintelui BCE Vitor Constancio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#bce, #obligatiuni, #dobanda cheie , #stiri Jean Claude Trichet