Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania va exporta, in 2007, produse si servicii IT de un miliard de dolari

Romania va exporta, in 2007, produse si servicii IT de un miliard de dolari

Valoarea exportului de produse romanesti de software si servicii IT va ajunge, in urmatorii doi ani, la aproximativ un miliard de euro, a declarat, marti, ministrul delegat pentru Economie si Comert, Iuliu Winkler.

"Pentru 2007 se estimeaza o crestere a exporturilor din domeniul IT apropiata de 50 la suta, aproape similara fata de majorarea inregistrata in primele 11 luni ale lui 2006, de circa 46 la suta", a precizat Winkler. Acesta a aratat ca exporturile in acest domeniu au avut cea mai mare crestere tinand cont de faptul ca totalul exporturilor Romaniei in 2006 a inregistrat o majorare de 17 la suta.


Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul Economiei si Comertului au lansat, marti, primul brand de export pentru sectorul IT "Romania IT", costurile totale pentru lansarea acestui brand cifrandu-se la 400.000 de lei noi, iar alte 400.000 de lei fiind alocate pentru promovarea brandului pe piata externa in 2007.


Potrivit ministrului delegat pentru Economie si Comert, trei proiecte similare de lansare a brandingului pentru export se afla la Ministerul Economiei si Comertului pentru sectoarele vie-vin, confectii si mobila.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 935 ori