Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania va avea un portal de promovare a exporturilor

Romania va avea un portal de promovare a exporturilor

Guvernul va infiinta un portal de comert, pentru promovarea exporturilor romanesti, a anuntat, miercuri, Iuliu Winkler, ministrul delegat pentru export din Ministerul Economiei si Comertului.

"Vom face o inregistrare de marca daca va fi nevoie, iar administrarea site-ului va fi facuta conform legii prin licitatie. In momentul in care va aparea aceasta hotarare de Guvern in Monitorul Oficial, vom lansa procedurile de intocmire a caietului de sarcini impreuna cu toti partenerii din Consilul de Export - dupa care vom lansa efectiv achizitia publica", a precizat Iuliu Winkler.

Una dintre noutatile introduse prin HG este cea referitoare la adaptarea instrumentelor noastre de promovare a exportului la normele comunitare privind ajutorul de stat.

"In prezent este in lucru la MEC un ordin al ministrului referitor la instituirea unei scheme pentru aceste instrumente, inclusiv pentru cele existente in acest moment precum finantarea partiala a participarii la targuri, expozitii, misiuni economice sau finantarea unor instrumente de reclama si publicitate", a spus Winkler.

Toate acestea trebuie incadrate regulii de minimilis, care inseamna 200.000 euro in trei ani fiscali consecutivi, respectiv pentru 2007 si anii precedenti, ca beneficiu la toate formele de ajutor nerambursabil ce provin din bugetul statului.

"Acest lucru este cerut de normele europene si este in curs de finalizare. Am avut nevoie de reglementari interne, aici fiind vorba de ordinul ministrului si de cele adoptate miercuri de Guvern", a mai spus Winkler.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 855 ori