Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania si Egiptul discuta proiecte de cooperare in sectorul petrolului si gazelor naturale

Romania si Egiptul discuta proiecte de cooperare in sectorul petrolului si gazelor naturale

Ministrul egiptean al Petrolului, Sameh Fahmi, l-a primit luni pe Iuliu Winkler, ministrul Delegat pentru Comert in cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), care in perioada 18 - 24 februarie 2007 conduce o o misiune economica in Egipt, informeaza publicatia online Egypt Guide.

In cursul reuniunii, cele doua parti au discutat despre extinderea cooperarii bilaterale in sectoarele petrolului, gazelor naturale si petrochimiei. La sfarsitul reuniunii, Sameh Fahmi a oferit partii romane posibilitatea de a importa gaz natural din Egipt, avand in vedere intarzierile aparute in implementarea proiectului Nabucco. Aceasta conducta este programata sa transporte gaz natural din Turcia in Austria via Bulgaria, Romania si Ungaria.

Presedintele Romaniei Traian Basescu va efectua, miercuri si joi, o vizita oficiala in Republica Araba Egipt, la invitatia omologului sau, Mohamed Hosni Mubarak. Seful statului roman se va intalni, cu acest prilej, cu presedintele Egiptului, cu primul-ministru si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului egiptean - Adunarea Poporului si Adunarea Consultativa. De asemenea, seful statului roman va participa la o reuniune a reprezentantilor Ligii Statelor Arabe si se va adresa Forumului romano-egiptean al oamenilor de afaceri.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 826 ori