Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Comunicatiilor ghideaza accesarea fondurilor europene

Ministerul Comunicatiilor ghideaza accesarea fondurilor europene
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat marti Ghidul Beneficiarului pentru informarea potentialilor beneficiari finali privitor la accesarea fondurilor europene din domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (TIC).

"Pe site-ul MCTI s-a publicat pentru consultare Ghidul Beneficiarului pentru operatiunile ce vor fi lansate in perioada urmatoare. Prin publicarea Ghidului urmarim sa concepem un program de informare a posibililor beneficiari, mai ales pentru IMM-uri, dorindu-se in acelasi timp si un feed-back din partea celor care intentioneaza sa aplice pentru obtinerea de fonduri structurale", a spus ministrul Iuliu Winkler in cadrul conferintei de presa de la sediul MCTI.

Ghidul beneficiarului poate fi consultat pe site-ul MCTI, la sectiunea "Fonduri structurale", Informatii utile. Comentariile, observatiile si intrebarile pot fi trimise pe adresa fonduri@mcti.ro

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) impreuna cu 15 asociatii si structuri patronale din domeniul IT&C au stabilit marti infiintarea unui Consiliu pentru Economia Digitala din Romania (CEDR).

"Ne-am decis astazi asupra infiintarii unui organ consultativ, numit Consiliul pentru Economia Digitala din Romania, prin care dorim sa institutionalizam criticile, parerile, observatiile din partea domeniului de afaceri IT&C", a adaugat Iuliu Winkler. CEDR va putea infiinta comisii de lucru pe diferite subiecte de interes: comunicatii, securitate IT, automatizari, noi servicii de software, noi servicii bancare digitale, noile structuri ale economiei digitale cu acces broadband, standarde, accesarea fondurilor europene, bune practici.

"Dorim sa contribuim la identificarea resurselor financiare pentru proiecte, ne vom ocupa de cresterea exportului in domeniul IT&C, dar mai ales de implementarea brandului IT la nivel international, dorim sa preluam initiative legislative din domeniul de afaceri", a declarat secretarul de stat al MCTI, Zoltn Somodi.

Bugetul alocat in 2008 pentru MCTI va creste cu 17%, pana la 76 milioane lei, fata de cel din 2007, de 65 milioane lei, potrivit proiectului de buget aprobat pe 10 octombrie de Guvern.

In 2008, MCTI va derula proiecte noi pentru dezvoltarea infrastructurii nationale de comunicatii, in special privind accesul national la servicii de broadband, dezvoltarea regionala a televiziunii digitale terestre, in scopul sustinerii tranzitiei de la analogic la digital, si dezvoltarea sistemelor de avertizare pentru situatii de urgenta. De asemenea, se va continua initierea programelor de guvernare electronica la nivel european.

Principalele proiecte ale MCTI, derulate in anul 2007 si continuate in anul 2008, sunt: programul "Infrastructura Nationala de Comunicatii", programul "E-Government", programul "E-Europe" si proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere".

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 912 ori