Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5

Vineri, 24 Mai 2024, ora 22:35
194 citiri
Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5
FOTO: GSMArena

Recent, mai mulți utilizatori de iPhone au raportat o situație neobișnuită după actualizarea la iOS 17.5: fotografii șterse chiar și cu ani în urmă au reapărut în Galerie.

Problema a fost semnalată pe Reddit, utilizatorii observând aceste reapariții imediat după distribuirea noului firmware, la începutul săptămânii trecute.

Detalii și reacția Apple

Apple a recunoscut problema și a anunțat un remediu, fără a oferi însă explicații detaliate despre motivele tehnice din spatele acesteia. Potrivit analizelor independente, fotografiile reapărute nu provin de pe serverele iCloud, ci din memoria locală a dispozitivelor utilizatorilor. În unele cazuri, fotografiile șterse au fost incluse în backup-uri automate și transferate pe noile dispozitive, fără ca utilizatorii să fie conștienți de acest lucru.

Echipa de cercetători de la compania de securitate Synactiv a investigat situația și a descoperit că problema a fost cauzată de o rutină din iOS 17.5 care scana și reimporta fotografii din sistemul de fișiere. Aceasta a dus la reindexarea și reintroducerea în Galerie a fișierelor vechi.

Actualizarea iOS 17.5.1 elimină această rutină de scanare, rezolvând astfel problema. Synactiv a concluzionat că Apple nu păstrează fotografiile șterse pe servere la distanță și că nu este vorba despre o vulnerabilitate a sistemului iOS.

Cercetătorii au explicat că, uneori, fotografiile sunt salvate atât în aplicația Files, cât și în aplicația Photos. Când utilizatorii șterg fotografiile din aplicația Photos, acestea nu sunt automat eliminate și din aplicația Files, rămânând astfel în memoria locală a telefonului. Fotografiile șterse ar trebui să rămână în folderul Deleted timp de 30 de zile înainte de a fi șterse definitiv, dar această măsură nu se aplică și copiei păstrate în aplicația Files.

Astfel, fotografiile rămase pot fi migrate la un nou dispozitiv atunci când utilizatorii folosesc opțiunea de migrare a datelor.

...citeste mai departe despre "Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5" pe Ziare.com

Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Un parteneriat între companiile Apple și OpenAI va permite utilizatorilor de iPhone și Mac accesul la ChatGPT. Apple vrea astfel să îmbunătățească asistentul vocal Siri și sistemele de...
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Compania de tehnologie Apple Inc are cel mai valoros brand din lume și primul care este evaluat la peste 1.000 de miliarde de dolari, potrivit unul clasament realizat de o firmă britanică de...
#iphone, #apple, #fotografii , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Un nou bug afectează aplicația Spotify: Playlist-urile utilizatorilor dispar
  8. Windows Recall compromis de hackeri: Datele colectate de Microsoft, expuse
  9. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  10. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose