Pana unde mai coboara preturile in imobiliare

Marti, 26 Mai 2009, ora 09:21
2219 citiri
Pana unde mai coboara preturile in imobiliare

Piata imobiliara da semne timide de viata. In martie, s-au perfectat 49.000 de tranzactii in toata tara, cu 9.000 mai multe fata de ianuarie, reiese din statisticile Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.  Asta nu inseamna ca piata s-a dezghetat, spune fostul capitan al Barcelonei, Gica Popescu, care face afaceri in imobiliare.

"Nu vad o imbunatatire a situatiei anul acesta, cred ca lucrurile vor merge constant, la nivelul la care suntem acum", a declarat pentru Gandul Ionut Negoita, care impreuna cu fratele sau Robert, detine cel mai mare hotel din Europa, Rin Grand Hotel.

Omul de afaceri a mai spus ca numarul tranzactiilor va creste din nou si probabil ca si preturile vor avea o usoara crestere, in cazul in care bancile reiau finantarea.

Specialistii pun cresterea cifrei tranzactiilor imobiliare pe seama caracterului sezonal al pietei, dupa lunile "moarte" de iarna.

"In acelasi timp, unii au fost nevoiti sa vanda, din diferite motive, dar asta nu inseamna ca piata si-a revenit", ne-a declarat Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian.

"Acum vinde doar cine are nevoie de lichiditati, iar cine nu, asteapta sa se redreseze piata", spune Gica Popescu. Depinde insa si cat astepti, pentru ca preturile vor mai scadea cu 10-15% pana la sfarsitul anului, adauga Adrian Crivii.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#costuri, #gica, #imobiliare, #ioan, #ionut, #negoita, #petrescu, #preturi, #zapodeanu , #stiri Ionut Negoita