Ionut Negoita va investi intr-un spital si o clinica medicala

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 21:42
1452 citiri
Ionut Negoita va investi intr-un spital si o clinica medicala

Omul de afaceri Ionut Negoita va incepe in vara acestui an un proiect in Bucuresti, care va include un spital, o clinica medicala, dar si spatii comerciale si cateva sute de locuinte, investitii estimate la 35-40 milioane de euro.

Ionut Negoita va construi zona medicala pe un teren pe care incepuse un proiect care includea un mall si doua cladiri de birouri, si la care a stopat lucrarile in luna decembrie a anului 2008, pe fondul crizei economice.

"Pe acel teren avem deja doua corpuri mari de cladire construite pana la etajul 3. Am renuntat, insa, sa construim mall-ul, pentru ca in zona este concurenta destul de mare pe acest segment. Am modificat proiectul si vom pune accentul pe zona medicala, lucrarile urmand sa inceapa in aceasta vara", a declarat agentiei MEDIAFAX Ionut Negoita.

Astfel, dintr-o suprafata totala estimata a proiectului de 65.000 de metri patrati, 25.000 de metri patrati vor presupune constructia unui spital, a unei clinici, a unor cabinete stomatologice si pentru operatii estetice. "Vreau sa leg aceast proiect de hotelul Rin si sa facem turism medical.

Romania aduce anual 10.000 de turisti pe segmentul medical, iar Cehia 80.000. In Romania, potentialul turismului medical este destul de mare si neexploatat aproape deloc", considera Negoita. In afara zonei medicale, proiectul va mai cuprinde 10.000 de metri patrati de spatii comerciale, iar 30.000 de metri patrati vor insuma constructia a circa 500 de apartamente.

"Am investit pana acum in teren si in constructia cladirilor circa 10 milioane de euro si urmeaza sa mai investim alti 35 - 40 de milioane de euro. Banii vor proveni din credite, in proportie de pana la 50%, iar restul din avansurile pe care speram sa le incasam din vanzarea locuintelor, precum si din surse proprii", a afirmat omul de afaceri.

Ionut Negoita detine doua hoteluri la Otopeni, unul in centrul Bucurestiului si Rin Grand Hotel, din zona Vitan, care, cu cele 1.500 de camere, este cel mai mare din Europa.

#ionut, #negoita, #clinica, #medicala, #spital , #stiri Ionut Negoita