Fratii Negoita opresc constructia unui mall din cauza crizei economice

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 11:52
2203 citiri
Fratii Negoita opresc constructia unui mall din cauza crizei economice

Oamenii de afaceri Robert si Ionut Negoita vor opri, in prima parte a lunii decembrie, lucrarile de constructie incepute in august la un proiect care include un mall si doua cladiri de birouri, urmand sa le reinceapa cel mai devreme in luna martie, daca situatia economica se va imbunatati. Oamenii de afaceri Robert si Ionut Negoita vor opri, in prima parte a lunii decembrie, lucrarile de constructie incepute in august la un proiect care include un mall si doua cladiri de birouri, urmand sa le reinceapa cel mai devreme in luna martie, daca situatia economica se va imbunatati.


"Am decis ca, din cauza crizei economice, sa oprim intr-o saptamana-doua lucrarile de constructie. Le vom relua cel mai devreme in martie, in functie de cum se misca piata pana atunci", a declarat agentiei MEDIAFAX Ionut Negoita.


Fratii Negoita au inceput, in luna august a acestui an, lucrarile la un proiect comercial si de birouri de peste 150.000 de metri patrati, investitie de peste 110 milioane de euro. Proiectul, prima investitie pe segmentul de retail a oamenilor de afaceri, amplasat in zona Vitan - Bucuresti, urma sa fie terminat la sfarsitul anului viitor.


"Constructia mall-ului este, in acest moment, la nivelul etajului trei", a precizat Ionut Negoita.


Tot in zona Vitan, fratii Negoita au inceput constructia a 13 blocuri cu 1.700 de apartamente, proiect care va fi continuat.


"Vom relua proiectul mall-ului atunci cand se vor mai linisti apele. Cea mai mare problema pe care o avem este legata de finantare. O parte din banii necesari ar fi trebuit sa provina din credite bancare, care acum se obtin mult mai greu, iar cealalta din surse proprii, dar suntem si in cazul acesta dependenti de incasarile pe care le avem din vanzarea celor 1.700 de apartamente", a adaugat omul de afaceri.


El a spus ca din cele 1.700 de apartamente a vandut pana acum circa 600.


"Daca lucrurile ar fi mers asa cum incepusera, ar fi trebuit ca acum sa fi vandut cam 850 de apartamente. Daca vanzarile de apartamente vor ajunge nu la ce se inatmpla inainte de criza, dar macar la 60-70% din volumul tranzactiilor de atunci, vom reporni lucrarile la mall", a afirmat Negoita.


Fratii Negoita, proprietarii firmei Pro Confort, detin doua hoteluri la Otopeni, unul in centrul Bucurestiului si Rin Grand Hotel, din zona Vitan, care, cu cele 1.500 de camere, este cel mai mare din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa.