Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ionut Dumitru: BNR ar putea reduce dobanda cheie cu inca 0,25 %

Ionut Dumitru: BNR ar putea reduce dobanda cheie cu inca 0,25 %


BNR ar putea lua decizia de a reduce cu inca 0,25 puncte procentuale dobanda cheie in prima parte a anului, a declarat, economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru.

Consiliul de Administratie al BNR a decis joi reducerea dobanzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 5,75%, incepand cu data de 6 ianuarie 2012, nivel minim de la adoptarea modelului actual de politica monetara.

"Ne asteptam la o semenea decizie, nu este nicio suprpriza. Avem un mediu favorabil pentru banca centrala, inflatia este in scadere, este redusa deja si are perspectiva sa scada si in perioada urmatoare. Reducerea este practic justificata. BNR are un spatiu de reducere a dobanzii, dar nu e foarte mare. Noi mai vedem posibila inca o reducere de 0,25 puncte procentuale in prima parte a anului. Aceasta va depinde si de cum evolueaza lucrurile", a declarat Ionut Dumitru.

El sustine ca inflatia in scadere permite reducerea dobanzii, dar exista o constringere care este legata de mediul international, care este destul de ostil.

De asemenea, Ionut Dumitru declara ca daca efectul reducerii dobanzii se va vedea in dobanzile interbancare, atunci acesta se va simti si in cazul dobanzilor la creditele in lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1820 ori