Ionel Blanculescu: UE, la rascruce de drumuri si interese

Luni, 25 Iunie 2012, ora 11:31
1660 citiri
Ionel Blanculescu: UE, la rascruce de drumuri si interese

28 si 29 iunie, un nou summit la Bruxelles, al catelea Consiliu European al neputintei si dezamagirii?

Uniunea Europeana, o constructie artizanala de state, nefunctionala, se afla la rascruce de drumuri, nestiind daca va continua sa se deplaseze in sens giratoriu, cum o face de cel putin 3 ani incoace, sau va intra pe un drum cu sens unic, spre o uniune functionala, insa restransa, la un alt numar de state, obligatoriu dintr-o cifra.

Ar mai exista si posibilitatea intrarii, in mod eronat, pe un drum cu acces interzis, aceasta in situatia in care Banca Central Europeana exceleaza in continuare, in interventiile ei, de a arunca cu miile de miliarde de euro in bancile sufocate de datoriile suverane ale statelor membre, pentru a crea aparenta rezolvarii unei situatii financiare aproape fara solutie astazi.

Aflandu-ne la rascruce de drumuri, insa si de interese, Uniunea Europeana inca nu-si deconspira intentiile reale. Ceea ce putem afirma este ca, atunci cand pierderile statelor lider ale UE vor depasi castigurile generate de actuala constructie institutionala, vom asista la actiuni concrete si concertate de repozitionare si poate chiar reconfigurare, toate acestea urmand sa se petreaca intr-un timp extrem de redus, pentru a nu lasa loc unor reactii nedorite.

Citeste mai multe despre UE, la rascruce de drumuri si interese pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#IOnel Blanculescu criza euro, #Ionel Blanculescu Uniunea Europeana , #stiri Ionel Blanculescu