Blanculescu: Un IMM infiintat de 13 ani a stat doi ani in controale

Vineri, 16 Iulie 2004, ora 10:48
1120 citiri

A"La motorul economiei romanesti trebuie sa ii aducem benzina cu cifra octanica foarte buna. Trebuie scazuta fiscalitatea la nivelul de suportabilitate pentru plata darilor catre stat."Statul nu ar trebui sa mai acorde esalonari si subventii, pentru ca astfel sunt defavorizate IMM-urile, a declarat, ieri, in cadrul Conferintei subregionale privind dezvoltarea Inteprinderilor Mici si Mijlocii in Europa de Sud-Est, Ionel Blanculescu, ministrul Autoritatii Nationale de Control.

Din estimarile noastre, o firma privata infiintata acum 13 ani a stat doi ani numai in controaleA", a adaugat Blanculescu. Referitor la lupta impotriva economiei subterane, ministrul a spus ca nivelul acesteia a scazut de la 40%, cat era in 1998, la 25% din PIB in acest an.

A"Nivelul economiei subterane este cu mult peste cel din Uniunea Europeana, care se incadreaza in limita de 8-15%. Politica ANC este de a reduce nivelul economiei subterane, cu atat mai mult cu cat resursele financiare obtinute din aceasta zona se indreapta catre bugetul de stat, ceea ce va asigura scaderea fiscalitatiiA", a mai spus Ionel Blanculescu.

Pe de alta parte, Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele Agentiei Nationale pentru Inteprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a mentionat ca se va infiinta un grup de interventie pentru sustinerea IMM-urilor, in care va fi implicat si Guvernul.A"Trebuie sa existe o strategie pe termen mediu privind IMM-urile. De asemenea, ar trebui redusa birocratiaA", a aratat Chirovici.

Sursa: Gardianul