Asigurari de viata: americanii ne fac "cadou" o noua criza financiara?

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 22:47
5358 citiri
Asigurari de viata: americanii ne fac "cadou" o noua criza financiara?

" Companiile financiare de pe Wall-Street au trecut de la credite subprime, la asigurari de viata. Avand in vedere ca au ramas aceeasi actori, acum se pune la cale o alta operatiune care, peste cativa ani, va conduce la o alta criza financiara, destul de mare, si anume ingineriile financiare cu asigurari de viata ", a declarat Ionel Blanculescu, fost sef al Ministerului Controlului, in Guvernul Nastase. In interviul acordat, in exclusivitate, pentru Bloombiz, Blanculescu explica, pe larg, care sunt cele mai importante forme de evaziune fiscala din Romania.

"Sa presupunem ca o persoana s-a asigurat pentru un milion de dolari. Companiile de pe Wall Street se prezinta la omul respectiv si ii platesc pe loc, 200.000 de dolari cerandu-i sa cesioneze dreptul de un milion de dolari.

Dupa aceea, companiile transforma aceste cesiuni in titluri de valoare, care apoi intra in derivative si creeaza aceeasi mare bula care a produs criza mondiala cu care ne confruntam acum. Iata ce inseamna cardasia intre politic si financiar", a exemplificat consultantul financiar, pentru Bloombiz.

" Coruptia exista peste tot, nu numai in Romania. Am vazut ce s-a intamplat acum in SUA (n.r. criza financiara), care era referinta pentru noi. Tot ce s-a intamplat este rezultatul unui act de coruptie. Persoane de guvernele americane, din Congresul american au fost si sunt corupte."

(Vezi partea a doua a interviului cu Ionel Blanculescu)

#asigurari, #criza, #de, #financiara, #sua, #viata , #stiri Ionel Blanculescu