Tiriac: Va fi criza si in 2012

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 14:01
1757 citiri
Tiriac: Va fi criza si in 2012
SURSA: paginademedia.ro

Omul de afaceri Ion Tiriac spune ca Romania nu va iesi din criza anul viitor, asa cum estimase anterior, romanii vor fi nevoiti "sa stranga centura", iar Guvernul va trebui sa comunice permanent cu mediul de afaceri pentru a identifica problemele si aplica masurile necesare.

"Credeam ca in 2012 (...) ne merge ceva mai bine. Din pacate nu cred ca este cazul. Romanul trebuie sa stranga centura", a declarat omul de afaceri la emisiunea " Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca, in eventualitatea unor noi imprumuturi, spera ca autoritatile vor directiona fondurile pentru investitii, in special in infrastructura.

In plus, omul de afaceri doreste ca Guvernul sa ia masuri pentru mediul de afaceri, cu care trebuie insa sa se consulte periodic, pentru identificarea problemelor.

"Bulgarii, uite, au fost aici cu ministrul de finante, un tinerel, care a lucrat la Banca Mondiala vreo zece ani. Au venit inapoi si-au spus: Am redus taxele, am redus TVA, unde ce ne vine inapoi, nu ne trebuie bani de la nimeni, uite ce facem. O tarisoara mult mai mica ca noi, poate mai usor de administrat", a adaugat el.

Pe de alta parte, omul de afaceri a spus ca sunt necesare instrumente pentru a incuraja economia, iar "sindromul fricii totale" trebuie evitat.

"O sa fie alegeri in Spania pe 20 noiembrie. Eu cred ca dreapta, Partidul Popular, le castiga din primul tur cu cel mai mare coeficient pe care l-au avut vreodata. Stii de ce? Spaniolul e speriat. Nici macar nu mai iese pe strada", a afirmat Tiriac.

#declaratii Ion Tiriac, #criza Ion Tiriac, #interviu Ion Tiriac, #afaceri Ion Tiriac , #stiri Ion Tiriac