Tiriac: Toata viata voi ramane Ion; mie imi place Romania

Duminica, 06 Martie 2011, ora 18:25
2912 citiri
Tiriac: Toata viata voi ramane Ion; mie imi place Romania

Romania are un spatiu de progres enorm, iar mai devreme sau mai tarziu vom avea un premier care "sa dea cu pumnul in masa", crede omul de afaceri Ion Tiriac, care afirma ca ii place Romania, in ciuda vremurile grele prin care trece. 

"Toata viata am fost Ion si asa raman. Mie Romania imi place, vremurile grele exista, in momentul asta, dar sunt convins ca Romania are un spatiu de progres enorm si mai devreme sau mai tarziu - as prefera mai devreme - o sa-mi vina si prim-ministrul pe care il alegeti dumneavoastra, sau altcineva, care o sa dea cu pumnul in masa si-o sa faca mai mult decat s-a facut pana acum in Romania", a spus omul de afaceri la finalul emisiunii " Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, intrebat de moderator daca ii place Romania anului 2011.

Grupul Tiriac Holdings, controlat de fostul tenisman, are activitati in principal pe segmentele auto, imobiliare, servicii financiare, leasing si transport aerian. Intrebat ce afacere ar incepe daca ar avea 30 de ani si 10.000 de euro, Tiriac a spus ca suma este una mare, cu care pot fi derulate diverse activitati.

"Eu am inceput o afacere, cand aveam 30 de ani, sau mai putin chiar, si ma duceam cu 40-50 de kilograme de conserve in Egipt, ca sa nu cheltuiesc lira aia egipteana, si mancam conserve doua-trei saptamani (...). Si atunci am inceput sa fac afaceri.

Cu banii pe care mi-i dadea cumparam pantofi pe care-i vindeam in Romania, dupa care cumparam corzi de tenis care erau facute in Franta si le vindeam in Franta, pentru ca le cumparam mai ieftin in Romania, si asa mai departe", a spus Tiriac. 

#ion tiriac, #om de afaceri ion tiriac, #criza, #romania , #stiri Ion Tiriac