Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Imperiul" Tiriac, de 1,6 miliarde de euro in 2007

"Imperiul" Tiriac, de 1,6 miliarde de euro in 2007
Grupul de firme Tiriac Holdings, care grupeaza firme controlate de Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, a consemnat anul trecut afaceri de circa 1,6 miliarde euro, din care sectorul auto a totalizat mai mult de jumatate. Divizia auto a raportat, anul trecut, afaceri de 900 milioane de euro, in timp ce contravaloarea contractelor de leasing a fost de 225 milioane de euro. Restul afacerilor a fost reprezentat de sectorul imobiliar si, intr-o masura mai mica, de transportul aerian si de activitatile de paza si protectie. Grupul, care activeaza pe segmentele auto, imobiliare, leasing si transport aerian, mizeaza in acest an pe afaceri de circa 2,2 miliarde euro, in urcare cu 37,5% fata de 2007, a declarat directorul de comunicare al grupului, Cristina Munteanu.


In anul 2005, Tiriac a adus-o la conducerea companiei de la Roland Berger pe Anca Ioan, moment care coincide cu centralizarea afacerilor companiei si alocarea de resurse semnificative investitiilor in domeniul imobiliar.330 milioane de euro reprezinta nivelul estimat al contractelor de leasing, iar restul - venituri provenite din investitiile in imobiliare si din alte activitati secundare, precum transportul aerian sau activitatile de paza si protectie."Cea mai mare parte a cifrei de afaceri este reprezentata de sectorul auto si cel conex, de leasing. Este dificil de defalcat cam cat inseamna afacerile din imobiliare, insa putem spune ca acopera cea mai mare parte a afacerilor, de 500 milioane de euro, cat deruleaza grupul in alte domenii, in afara celor doua - auto si leasing", a declarat pentru Business Standard Cristina Munteanu.Tiriac Holdings desfasoara pe segmentul auto atat activitati de import, cat si de distributie. Importurile sunt realizate prin intermediul a patru companii, respectiv Romcar (reprezentant Ford in Romania), Hyundai Auto Romania (reprezentant Hyundai in Romania), M Car Trading (reprezentant Mitsubishi in Romania) si Premium Auto (distribuitorul general in Romania pentru Land Rover si Jaguar).Pe segmentul de leasing, valoarea bunurilor finantate este estimata la aproximativ 330 milioane de euro in 2008, fata de 225 milioane de euro in 2007.Pentru acest an, Tiriac Holdings a programat investitii totale de circa 500 milioane de euro, fonduri directionate in proiecte imobiliare (rezidentiale si comerciale) si deschiderea de showroomuri si centre auto.Grupul, controlat de omul de afaceri Ion Tiriac, cuprinde diviziile TiriacAuto, Tiriac Imobiliare, Tiriac Leasing si Tiriac Air. Pe langa cele patru divizii, grupul mai cuprinde firma de paza si protectie SecurIT Force si producatorul de ascensoare IFMA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1506 ori