Criza umple buzunarele caselor de avocatura

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 14:47
1861 citiri
Criza umple buzunarele caselor de avocatura

Litigiile si falimentele provocate de criza financiara aduc venituri substantiale caselor de avocatura, a declarat, managing partner al biroului de avocatura Wolf Theiss Bucuresti, Bryan Jardine.

"In ceea ce ne priveste, sectorul bancar-financiar, cat si departamentul fuziuni si achizitii lucreaza la numeroase tranzactii. In plus, echipa de la litigii lucreaza in continuare la capacitate maxima la numeroase dosare. De asemenea, domeniul corporatist, precum si cel al fuziunilor si achizitiilor vor ramane solide, atata timp cat investitorii, strategici sau financiari, inca percep Romania ca pe o economie in crestere", a spus Bryan Jardine.


Referitor la modul in care sunt influentate fuziunile transfrontaliere de criza financiara, Ancuta Leach, partner Wolf Theiss Bucuresti, considera ca in aceasta perioada companiile nu iau decizii majore de reorganizare.

"In general, in perioadele de instabilitate financiara societatile nu iau decizii majore de structurare si reorganizare, de tipul fuziunilor transfrontaliere, decat in cazul in care tocmai aceasta instabilitate impune restructurari, din cauza situatiei economice dificile", a spus Ancuta Leach.


Pe plan intern biroul Wolf Theiss din Bucuresti a coordonat fuziunea dintre Banca Ion Tiriac SA si HVB Bank Romania SA, fuziune care a fost finalizata in anul 2006, precum si fuziunea dintre HVB Tiriac Bank SA si Unicredit Romania SA, care a fost finalizata in 2007.


"Anticipam ca societatile ce activeaza in Romania sa devina interesate in viitorul apropiat in realizarea unor astfel de operatiuni", a mai spus Ancuta Leach.


Conform partner Wolf Theiss Viena, Nikolas Schmidt, firma a fost implicata in ultimele luni intr-un numar de tranzactii avand ca obiect fuziuni transfrontaliere. "Saptamana viitoare voi inregistra o fuziune Luxemburg - Austria, iar in ianuarie o fuziune Cipru - Austria. (...) Pe viitor, asteptam ca acest numar de tranzactii sa creasca pe masura ce posibilitatile oferite de acest tip de restructurare devin cunoscute", a declarat Niklas Schmidt.


Wolf Theiss Bucuresti numara in prezent 32 de avocati romani si straini, iar pentru anul viitor, conform reprezentantilor biroului, se are in vedere o marire a numarului acestora. Wolf Theiss a fost infiintata la Viena in 1957 si are birouri in Praga (1998), Belgrad (2002), Bratislava (2002), Lublijana (2003), Zagreb (2003), Tirana (2004), Sarajevo (2005), Bucuresti (2005), Budapesta (2007) si Sofia (2008). In regiune firma are peste 300 de avocati.