Cel mai bogat roman, Ion Tiriac, a urcat 49 de pozitii in topul Forbes

Marti, 05 Martie 2019, ora 16:41
15455 citiri
Cel mai bogat roman, Ion Tiriac, a urcat 49 de pozitii in topul Forbes
Foto: CC0 Creative Commons

Ion Tiriac este singurul roman inclus in cea mai recenta editie a topului miliardarilor, publicat marti de revista americana Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, care il plaseaza pe locul 1.818 la nivel mondial.

Comparativ, anul trecut, Ion Tiriac ocupa locul 1.867 la nivel mondial in topul Forbes, tot cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.

Potrivit AFP, la varf, nu exista modificari in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, ramanand cel mai bogat am al lumii, in fata lui Bill Gates si Warren Buffett, insa Mark Zuckerberg a pierdut trei pozitii iar Michael Bloomberg a castigat doua pozitii.

Potrivit clasamentului anual publicat marti de Forbes, averea lui Jeff Bezos, 55 de ani, s-a marit cu 19 miliarde de dolari in ultimul an, pentru a ajunge la 131 miliarde de dolari. Jeff Bezos si-a majorat avantajul care il separa de numarului doi, Bill Gates, a carui avere a urcat pana la 96,5 miliarde de dolari, de la 90 miliarde dolari anul trecut.

Urmeaza in ordine, Warren Buffett, cu o avere de 82,5 miliarde de dolari, in scadere cu 1,5 miliarde dolari, si francezul Bernard Arnault, presedintele grupului francez LVMH, cel mai bogat om din Europa.

In schimb, fondatorul retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a cazut de pe locul 5 pe locul 8, in conditiile in care averea sa este cu aproape noua miliarde de dolari mai mica. Chiar daca este cel mai bogat dintre primii 10 cei mai bogati oameni ai lumii, Mark Zuckerberg este devansat de mexicanul Carlos Slim, miliardarul spaniol Amancio Ortega, proprietarul Zara, si co-fondatorul grupului american Oracle, Larry Ellison.

Michael Bloomberg, fondatorul agentiei de informatii financiare cu acelasi nume si fost primar al New York-ului, a urcat pe locul 9 in topul Forbes, de pe locul 11 anul trecut, in conditiile in care averea sa a urcat pana la 55,5 miliarde dolari, de la 50 miliarde dolari anul trecut.

Americanii domina in continuare acest clasament, cu 14 din primii 20 de miliardari. Franta numara doi reprezentanti: Bernard Arnault si Francoise Bettencourt-Meyers, mostenitoarea L'Oreal, care se claseaza pe locul 15 si este singura femeie din primii 20 cei mai bogati oameni ai lumii.

Printre ceilalti non-americani din primii 20 miliardari se numara indianul Mukesh Ambani, presedintele Reliance Industries, locul 13, si chinezul Ma Huateng, presedintele grupului de Internet Tencent, locul 20.

Forbes subliniaza ca un numar record de 994 de persoane inclusi pe lista celor mai bogati oameni ai lumii au o avere mai mica in acest an decat anul trecut.

#Ion Tiriac top Forbes , #Avere

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune