Vanatoarea de la Balc, organizata de Ion Tiriac, desfasurata pe parcursul a doua runde

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 14:40
4411 citiri
Vanatoarea de la Balc, organizata de Ion Tiriac, desfasurata pe parcursul a doua runde

Vanatoarea de mistreti din localitatea bihoreana Balc, organizata de omul de afaceri Ion Tiriac, a avut loc sambata, pe parcursul a doua runde, participantii primind un scurt instructaj, iar gazda lor cerandu-le sa foloseasca responsabil arma de vanatoare, potrivit ProTv.

Potrivit stirileprotv.ro, printre oaspetii lui Ion Tiriac se numara Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux cu acelasi nume, Frantz Rauch - producator de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Siegfried Wolf - cel care a revigorat industria auto din Rusia, lucrand impreuna cu Vladimir Putin.

Vanatoarea, organizata de zece ani, a inceput sambata, la ora 8.00, cand s-a strigat adunarea pentru a pune la punct planul de organizare a celor doua runde. Participantii au primit un scurt instructaj, gazda lor cerandu-le sa foloseasca responsabil arma de vanatoare. Ulterior, participantii au plecat in echipa completa catre zonele repartizate, mai arata stirileprotv.ro.

La vanatoare au participat gonaci selectati din sat pentru a-i sprijini pe vanatori.

La pranz, oaspetii au luat o pauza de masa, gustand din mancaruri traditionale, precum ciorba de fasole in paine si miel la protap cu muraturi. Ulterior, oaspetii au luat parte la cea de-a doua repriza de vanatoare. La final, vanatorii au spus ca s-au impuscat pana intr-o suta de mistreti, mai arata sursa citata.

Seara se va incheia cu o petrecere data in cinstea invitatilor, atmosfera fiind intretinuta de o formatie care va canta muzica lautareasca.

Conform stirileprotv.ro, Wolfgang Porsche, proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux, este un vanator pasionat, avand o pusca lucrata manual in Austria, gravata cu aur, in valoare de 15.000 de euro.

"Aveti o tara minunata, oameni draguti, afacerile de aici sunt bune. In ultimii ani au fost mai slabe, dar sper ca se vor revigora. Am impuscat doar trei purcei mici. Am un urs impuscat la Brasov, acasa, ca trofeu", a declarat Wolfgang Porsche.

Fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Klaus Mangold, a spus ca a impuscat un porc mic.

"Am impuscat azi un porc mic, am vazut mai multi, dar trebuie sa fii foarte selectiv. Am un trofeu acasa care imi va aminti tot timpul de Romania", a declarat Klaus Mangold, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, Frantz Rauch, producatorul de sucuri naturale din Europa, a declarat ca era bine sa fi fost zapada.

"Era mai bine sa fi fost zapada. Zona domnului Tiriac e atat de mare ca nici nu stii ca e inchisa. Mancarea romaneasca e foarte buna", a declarat Frantz Rauch.

Totodata, Siegfried Wolf, austriacul care lucreaza de patru ani la revigorarea pietei auto din Rusia, dar si la pregatirea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci a spus: "Am construit satul olimpic de la Soci, am construit multe drumuri. Ma bucur ca premierul Romaniei si presedintele vin la Soci", citat de stirileprotv.ro.

Duminica dimineata este programata ultima runda a vanatorii, dupa care oaspetii vor pleca spre case.

Partidele de vanatoare de la Balc au devenit cunoscute in 2005, cand au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase.

Domeniul de la Balc se intinde pe 150 de hectare din comuna bihoreana cu acelasi nume.

#vanatoare Balc 2014, #vanatoare mistreti , #Afaceri