Ion Tiriac: Anul viitor va fi mai bun decat 2013, dar criza nu s-a sfarsit

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 07:30
2850 citiri
Ion Tiriac: Anul viitor va fi mai bun decat 2013, dar criza nu s-a sfarsit
Foto: sandrinio.ro

Omul de afaceri Ion Tiriac apreciaza ca anul viitor va fi mai bun decat 2013, dar nu vor fi inregistrate cresteri spectaculoase, in conditiile in care criza mondiala nu s-a incheiat deocamdata.

"Dupa parerea mea vom avea un an mai bun ca 2013. Sa nu ne asteptam la 6,7,8,9 - 10% ca inainte. Avem posibilitatile pe care le avem. Din pacate exportam numai ceea ce putem, si e destul de putin, comparandu-ne cu Cehia, Slovacia si toti ceilalti, in special la industria automobilistica.

Ceea ce exportam, exportam bine, deocamdata. Am o mare speranta ca daca domnul Ponta tot l-a primit pe chinezul cel iubit, sa nu-l uite acum. (...) Anul va fi ceva mai bun, dar nu am scapat inca, pentru ca nu a scapat nimeni de treaba asta", a spus fostul tenisman la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV.

Proprietar al unui grup cu activitati in mai multe domenii, Tiriac a afirmat, fiind intrebat unde isi tine banii, ca pentru el 2013 a fost "destul de prost".

"Nu ma prea ocup de banii mei, sunt destul de destept sa-mi dau seama ca sunt prost, si atunci ii las pe cei mai destepti sa incerce. Eu am avut, de exemplu, un an destul de prost in 2013, sub media mondiala a banilor", a spus Tiriac, precizand ca a castigat mai putin si a indicat o marja de 2,5%.

La interventia moderatorului, care a spus ca banii pot fi depusi in banci in Romania si l-a intrebat daca nu are incredere la randamente de 3-4%, Tiriac a raspuns: "Am incredere, dar eu nu vreau 3%. Dupa parerea mea, la un portofoliu respectabil, ar trebui sa castigi 5%".

Intrebat daca ii este teama ca situatia din Cipru, care a confiscat o parte din depozitele bancare si a restrictionat tranzactiile financiare pentru a evita prabusirea sistemului financiar, s-ar putea extinde la nivelul Europei, omul de afaceri a aratat ca este posibil, cu unele exceptii.

"Ma bate gandul, cu exceptia Angliei, cu exceptia Germaniei. In tarile acestea nimeni nu admite asa ceva, sa vina cineva sa-ti fure banii tai din banca, bani care au fost castigati corect, fara sa incepi droguri, arme, prostitutie, si asa mai departe", a afirmat Tiriac.

#Ion Tiriac protv, #Ion Tiriac bani , #Afaceri