Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daca se majoreaza impozitul pe spatiile comerciale, populatia nu o sa-si mai declare chiriile

Daca se majoreaza impozitul pe spatiile comerciale, populatia nu o sa-si mai declare chiriile

Impozitarea spatiilor comerciale detinute de persoanele fizice intr-un mod similar celor detinute de companii ar putea duce la nedeclararea veniturilor din chirii si la largirea zonei de economie neagra, a spus, joi, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Ion Radu Zilisteanu.

 


"Este o masura fiscala care nu mi se pare suficient de bine gandita, pentru ca astfel chiriile nu vor mai fi declarate si va duce la largirea zonei de economie neagra.


Cred ca era de ajuns impozitarea prin impozitul pe venit global, cum se intampla anterior", a spus, Zilisteanu.


El a mai precizat, totodata, ca surplusul de bani nu ar reprezenta in acest caz "venituri suficient de consistente" catre bugetul administratiilor locale.


O noua prevedere pentru Codul Fiscal ar putea fi impozitarea spatiilor comerciale detinute de persoanele fizice intr-un mod similar celor detinute de companii, a spus, joi, seful de serviciu pentru legislatia privind impozitele locale din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP).


Astfel, valoarea de impozitat ar putea creste de la 689 lei/mp la cel mult 2.000 lei/mp, iar impozitul va reprezenta intre 0,25% si 1,5% din valoarea rezultata, in functie de decizia autoritatilor locale.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2788 ori
Citeste mai multe desprecomerciale companii impozitare majorare spatii