Iliescu: Majorarea TVA inseamna penalizarea intregii populatii

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 17:03
1630 citiri
Iliescu: Majorarea TVA inseamna penalizarea intregii populatii

Fostul sef al statului Ion Iliescu a declarat vineri, la RFI, ca apreciaza faptul ca cei de la CC "s-au orientat", mentionand, pe de alta parte, ca eventuala majorare a TVA inseamna penalizarea intregii populatii si nu are rolul de a anima viata economica, precizeaza Mediafax.

"Apreciez faptul ca membrii Curtii s-au orientat si nu au actionat mecanic. Si-au dat seama ca in ceea ce priveste pensiile, ar fi fost o grava incalcare a prevederilor constitutionale si oamenii aveau dreptul sa reclame, daca ar fi aprobat Curtea, la instantele europene, ceea ce si incepuse. E pacat ca Guvernul, in loc sa faca o analiza serioasa a tuturor problemelor - si au fost atatea opinii, oameni de buna credinta, care au exprimat pareri critice, motivate - sa rezume toata actiunea doar la masuri punitive impotriva salariatilor si pensionarilor, in loc sa gandeasca masuri care sa fie si o baza, o platforma, un temei pentru o animare a vietii economice, a activitatii economice", a spus Iliescu.

Despre eventuala majorare a taxelor si impozitelor, Iliescu a apreciat ca "este o gandire eminamente negativa".

"Este o gandire eminamente negativa, pentru ca efectul majorarii TVA-ului inseamna penalizarea intregii populatii si nu e de natura sa anime cu nimic viata economica", a aratat fostul presedinte.

#iliescu, #majorare, #penalizare, #populatie, #tva , #stiri Ion Iliescu