Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iliescu: Electricitatea ar fi mai ieftina daca nu ar exista parazitii de intermediari

Iliescu: Electricitatea ar fi mai ieftina daca nu ar exista parazitii de intermediari
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, la Forumul Energetic Regional FOREN, la Constanta, ca energia electrica ar fi fost mai ieftina, daca nu ar fi existat parazitii de intermediari din sistem.Ion Iliescu, prezent la eveniment in calitate de presedinte al Grupului de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila (GIEDD), a afirmat ca energia nu poate fi tratata ca un produs stocabil, iar intermediarii sunt aceia care scumpesc in mod artificial energia electrica.


"Energia electrica este vanduta prin intermediari, care sunt niste "paraziti" ai sistemului. Electricitatea ar fi fost mult mai ieftina daca nu ar fi existat acestia. Energia nu este un produs pe care sa-l scoti la taraba si sa-l vinzi. Energia nu poate fi tratata ca produs stocabil, pe care il tii undeva depozitat", a precizat Ion Iliescu.In ceea ce priveste infiintarea noii companii energetice nationale, Iliescu considera ca acesta este un lucru care necesita o analiza amanuntita, pentru a se vedea ce avantaje si ce dezavantaje are."Merita sa fie obiectul unei analize mai serioase. Nu am o concluzie proprie, nu vreau sa ma pronunt. Dar ea presupune o separare a unor componente eficiente de unele mai putin eficiente. Trebuie mai intai sa vedem ce avantaje si ce dezavantaje ne aduce", a mai spus Iliescu.Acesta considera ca pretul energiei ar trebui sa fie unitar la nivel national si ca producatorii nu ar trebui separati pe tipuri de productie: hidro, termo, nuclear.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1318 ori