Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sistem informatic de 16,5 milioane lei pentru MECMA

Sistem informatic de 16,5 milioane lei pentru MECMA

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, si ministrul Economiei, Ion Ariton, au semnat luni un contract de finantare din fonduri structurale pentru proiectul "Ministerul Economiei - Servicii Electronice - Sistem Informatic Integrat", in valoare de 16,5 milioane lei, potrivit NewsIn.

"Proiectul are o valoare totala de 16.529.857 lei, din care valoarea nerambursabila este de 13.330.530 lei, perioada de implementare fiind de 24 de luni", se arata intr-un comunicat emis luni de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Scopul Sistemului Informatic Integrat este cresterea calitatii serviciilor oferite de Ministerul Economiei, catre cetateni, mediul de afaceri si institutiile publice.


Acest obiectiv va fi atins prin dezvoltarea unui sistem de comunicare electronica, de informatizare a serviciilor publice si de informare a cetatenilor.


Prin implementarea aplicatiei informatice se urmareste eliminarea barierelor administrative si a birocratiei prin reducerea timpului alocat de cetateni si operatori economici pentru completarea si depunerea solictarilor, eficientizarea fluxului de informatii interne si in relatiile cu alte institutii cu care ministerul are un schimb de date si informatii mai intens, precum si modernizarea si eficientizarea activitatilor interne ale ministerului, care stau la baza furnizarii de servicii publice electronice.


Totodata, proiectul isi propune imbunatatirea abilitatii ministerului de a asigura furnizarea, intr-o maniera transparenta, calitativa si eficienta, de informatii si servicii publice pentru cetateni, administratie publica locala si mediul de afaceri, dar si alinierea activitatii ministerului la standardele Uniunii Europene privind administratia publica si prelucrarea datelor si cresterea gradului de instruire a personalului ministerului in vederea utilizarii noii infrastructuri IT&C implementate, avandu-se in vedere instruirea administratorilor si utilizatorilor finali ai sistemului.


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1461 ori