Romania si Bulgaria vor cupla pietele de energie electrica

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 11:59
1451 citiri
Romania si Bulgaria vor cupla pietele de energie electrica

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, se afla marti Bulgaria, la invitatia omologului sau, ministrul bulgar al Economiei,Traycho Traykov, unde va semna Memorandumul de Intelegere pentru pregatirea si implementarea proiectului de cuplare a pietelor de energie electrica, precizeaza NewsIn.

Ion Ariton participa totodata in Bulgaria la conferinta "Energia in Sud-Estul Europei: Energia fara frontiere - de la abordare nationala la abordare regionala", potrivit unui comunicat emis marti de Ministerul roman al Economiei.

"Scopul reuniunii este acela de a analiza masurile comune de dezvoltare a sectorului energetic in Sud-Estul Europei, in concordanta cu prevederile Uniunii Europene si obiectivul de asigurare a securitatii regionale.

Agenda vizitei de lucru in Bulgaria a ministrului Ion Ariton cuprinde si o inalnire bilaterala cu ministrul bulgar al economiei, energiei si turismului, Traycho Traykov.

Cei doi omologi vor semna, cu acest prilej, Memorandumul de Intelegere intre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Romania si Ministerul Economiei, Energiei si Turismului din Bulgaria privind pregatirea si implementarea proiectului de cuplare a spietelor de energie electrica", se arata in comunicat.

Documentul stabileste cadrul legislativ care sa faciliteze integrarea regionala a pietelor de energie electrica din cele doua tari si cuplarea pietelor de electricitate dintre Romania si Bulgaria.

#romania, #bulgaria, #piete, #energie, #electrica , #stiri Ion Ariton