Ministrul Economiei, desemnat sa organizeze o reuniune cu firmele germane

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 23:20
1132 citiri
Ministrul Economiei, desemnat sa organizeze o reuniune cu firmele germane

Premierul Emil Boc si presedintele Comitetului de Est al Economiei Germane, Klaus Mangold, au discutat, luni, despre organizarea unui forum economic in 2011, in Germania, seful Guvernului desemnandu-l drept coordonator al acestei reuniuni pe ministrul Economiei, Ion Ariton, potrivit Mediafax. 

Discutia a avut loc cu ocazia unei intalniri a celor doi oficiali, la Palatul Victoria.

Premierul Boc a aratat ca se doreste consolidarea relatiilor comerciale si a investitiilor germane in Romania in domenii strategice, precum infrastructura rutiera, feroviara si aeroportuara, energiile regenerabile, agricultura, dezvoltarea regionala sau intreprinderile mici si mijlocii.

Un sprijin in acest sens il reprezinta si recenta adoptare a Legii Parteneriatului public-privat, a aratat premierul, se arata intr-un comunicat transmis de Guvern.

La randul sau, Klaus Mangold, presedintele Comitetului de Est al Economiei Germane, a afirmat, potrivit Guvernului, ca firmele germane din Romania apreciaza forta de munca bine pregatita, precum si raportul dintre salarii si performanta.

El a aratat ca exista un mare interes al firmelor germane de a investi in domeniul agriculturii, al textilelor sau al managementului deseurilor. 

#germania, #reuniune, #ministrul economiei, #boc , #stiri Ion Ariton