Ministerul Economiei isi da companiile pe mana managementului privat

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 23:30
1470 citiri
Ministerul Economiei isi da companiile pe mana managementului privat

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) va incepe in aceasta luna procedurile pentru privatizarea managementului la un sfert din companiile aflate in subordinea sa, potrivit Mediafax.

"Este o masura pe care am anuntat-o din momentul in care am fost numit ministru. Sunt convins ca un management privat la unele companii aflate in subordinea noastra va aduce rezultate economice si mai bune si va da incredere investitorilor interesati in proiectele majore pe care le are in vedere Romania in urmatoarea perioada", a declarat, intr-un comunicat, ministrul Economiei, Ion Ariton.

Ministerul a derulat mai multe proiecte de evaluare asupra impactului privatizarii managementului.

In urma cu cateva zile s-a incheiat si evaluarea "Functional Review" efectuata de Banca Mondiala la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care, de asemenea, recomanda implementarea masurilor pentru privatizarea managementului la unele companii aflate in subordinea ministerului.

MECMA va publica in cateva zile anuntul de licitatie pentru privatizarea managementului la unele companii din subordinea sa. In prezent se deruleaza ultimele evaluari pentru stabilirea exacta a companiilor care vor intra in acest program, se mentioneaza in comunicat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#management privat, #ministerul economiei, #companii, #privatizare, #licitatie , #stiri Ion Ariton