Infiintarea Electra si Hidroenergetica se decide vineri

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 12:10
1623 citiri
Infiintarea Electra si Hidroenergetica se decide vineri

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat joi ca vineri se va decide daca cei doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica, se vor mai infiinta sau nu, companii ce ar fi rezultat prin reorganizarea sectorului energetic romanesc, relateaza NewsIn.

"Impreuna cu analistii nostri din minister am facut si facem analize sa vedem daca aceste proiecte sunt fezabile.

Maine (vineri, 19 noiembrie, n.r.) sunt cele doua Adunari Generale ale companiilor, care vor decide prin vot daca se vor continua pasii spre privatizarea si pentru formarea celor doua companii energetice", a sus Ion Ariton, in cadrul unei conferinte pe teme energetice.

Ministrul Economiei a precizat totodata ca Fondul Proprietatea, s-a opus si nu este de acord nici cu infiintarea campionilor energetici, dar nici cu virarea unor sume din profitul companii la bugetul de stat.

"Suntem in dialog cu Fondul Proprietatea, am avut o prima intalnire cu dansii saptamana trecuta si o sa mai avem o intalnire, iar apoi vom decide la nivel guvernamental ce vom face in continuare", a adaugat Ion Ariton.

Termenul de punere in functiune al celor doua mari companii fusese anuntat de autoritati pentru 1 iulie. Insa Mihai David, administratorului Hidroenergetica, spunea la inceputul lunii septembrie ca spera ca cei doi giganti vor fi gata pana in ianuarie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electra, #hidroenergetica, #companie, #ariton, #energetica , #stiri Ion Ariton