Efectul Noului Cod al Muncii asupra bugetului de stat

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 18:40
1178 citiri
Efectul Noului Cod al Muncii asupra bugetului de stat

Ion Ariton a declarat ca sumele intrate la bugetul de stat din contractele de munca inregistrate in mai vor fi cunoscute dupa trei luni, conform NewsIn.

In mai, au fost inregistrate peste 353.000 de contracte de munca noi, ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod al Muncii.

"Putem face estimari si acum, dar acestea nu ar fi exacte, pentru ca nu cunoastem valoarea contractelor de munca. Cel mai probabil, in toamna, dupa un trimestru, vom vedea care sunt sumele intrate la buget", a declarat Ariton.

Premierul Emil Boc, ministru interimar al Muncii, a anuntat, joi, ca Romania a ajuns la cel mai mare numar de contracte de munca active din 2008 incoace, inregistrandu-se o crestere de 353.000 doar in luna mai.
"Este cel mai mare numar de contracte de munca din 2008, de cand exista registrul electronic de evidenta al salariatilor. Cifra confirma confirma iesirea din recesiune pentru ca nu se poate sa iesi oficial din recesiune si sa scada numarul contractelor de munca", a declarat Emil Boc, in cadrul unei conferinte de presa.

Din cele 353.000 de contracte de munca incheiate de la intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii la data de 1 mai, 239.000 sunt pe durata determinata, adica 68%, iar 114.000 pe durata nedeterminata.

Primul-ministru a apreciat ca aceasta crestere se datoreaza nu numai noii legislatii a muncii, ci si controalelor efectuate de inspectia muncii in ultima luna. Este vorba de 11.128 de controale in urma carora s-au administrat amenzi pentru munca fara forme legale in valoare de 14.142.000 lei. "Nu este nicio pauza in lupta impotriva evaziunii fiscale deoarece contralele vor continua si in luna iunie", a mai spus Boc.

#cod munca nou, #contracte munca, #ion ariton, #codul muncii , #stiri Ion Ariton