Chinezii vor mai multe proiecte pe energie in Romania

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 17:53
1739 citiri
Chinezii vor mai multe proiecte pe energie in Romania

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a intalnit joi cu reprezentanti ai companiei chineze Sinohydro, care si-au exprimat interesul pentru participarea la realizarea mai multor proiecte in domeniul energiei din tara noastra, potrivit unui comunicat al MECMA.

Astfel, in cadrul intalnirii, compania Sinohydro si-a prezentat interesul pentru a participa la realizarea proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti, retehnologizarea hidrocentralei Bicaz (Dimitrie Leonida), dar si pentru alte proiecte in domeniul energiei, realizate in parteneriat public privat.

"Interesul manifestat de una dintre cele mai mari companii din domeniul energiei constituie un impuls important pentru proiectele de mare anvergura care sunt incluse printre prioritatile Guvernului roman", se spune in comunicat.

Ministrul Ion Ariton a exprimat deschiderea partii romane pentru participarea companiilor chineze la realizarea proiectelor de investitii ale Romaniei in calitate de investitori si antreprenori. De altfel, o prima intalnire cu reprezentanti ai companiei Sinohydro a avut loc cu ocazia vizitei oficiale pe care premierul Emil Boc si ministrul Ion Ariton au desfasurat-o in China in luna august.
 
"Cred ca acesta este unul dintre primele efecte concrete ale vizitei efectuate in luna august impreuna cu domnul prim-ministru Emil Boc in Republica Populara Chineza. Sunt convins ca interesul manifestat de compania Sinohydro pentru a investi in Romania este real si se va concretiza in perioada urmatoare." a declarat, la finalul intalnirii, ministrul Ion Ariton.

Totodata, o delegatie de experti ai companiei Sinohydro s-a intalnit joi si cu directorul general al Hidroelectrica, Constantin Trihenea, in cursul careia s-au purtat discutii tehnice despre principalele investitii ale companiei.

#energie, #investitii chineze romania, #investitori chinezi, #proiect hidrocentrala , #stiri Ion Ariton