Cel putin 1.000 de firme ar putea beneficia de programul pentru tinerii intreprinzatori

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 22:59
1532 citiri
Cel putin 1.000 de firme ar putea beneficia de programul pentru tinerii intreprinzatori

Premierul Emil Boc spera ca programul privind ajutorul nerambursabil pentru tinerii intreprinzatori sa ajute, in acest an, minim 200 de firme si cel putin 1.000 in 2011, precizeaza NewsIn.

"Grupul tinta este grupul tinerilor pana in 35 de ani, carora Guvernul li se adreseaza cu acest proiect de act normativ, de sustinere a antreprenoriatului, a ideilor de afaceri, a capacitatii de a dezvolta activitate economica.(...)

La nivelul garantiilor de stat, programul are alocate in jur de 100 milioane de euro: 20 milioane de euro pentru 2010, 80 de milioane pentru 2011, care sa acopere partea de garantii guvernamentale pe care statul le da.

La fel si in privinta ajutorului nerambursabil, sa putem gasi resurse financiare ca programul sa fie acoperit pentru, minim - sa spunem - 200 de firme in 2010 si speram in jur de 1000, cel putin, in 2011, astfel incat sa fie un program care sa aiba cat de cat o sustinere bugetara", a declarat luni premierul Emil Boc, care a participat, alaturi de ministrul Economiei Ion Ariton, la o consultare publica privind proiectul de Ordonanta de urgenta privind stimularea infiintarii si dezvoltarii de microintreprinderi de catre intreprinzatorii tineri.

Boc a tinut sa multumeasca CEC "pentru deschiderea de care a dat dovada in derularea acestui program", precum si Fondului de Garantare si Contragarantare.

"Noi am prezentat cele doua acte, proiectul de ordonanta de urgenta si normele metodologice pe care am dorit si dorim sa le prezentam in Guvern.

Pornind de la prioritatea Guvernului, aceea de a folosi banii pe care ii avem pentru investitii, am creat aceasta ordonanta de urgenta cu o trimitere catre tineri, tineri pana in 35 de ani.

Va prezint aceasta ordonanta de urgenta, dorim impreuna cu echipa colegilor care au lucrat la aceasta ordonanta ca toate ideile bune pe care dumneavoastra ni le veti da, le vom prelua. Dupa finalizarea acestei discutii de astazi, vom prezenta un document final domnului prim-ministru, document pe care il vom sustine si in sedinta de Guvern, in momentul in care materialele vor fi pregatite", le-a spus si ministrul Ion Ariton tinerilor prezenti la dezbaterea desfasurata la Guvern.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#boc, #firme, #program, #intreprinzatori , #stiri Ion Ariton