Carbunele, principala sursa de energie a Romaniei

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 13:18
2620 citiri
Carbunele, principala sursa de energie a Romaniei

Romania se va baza in continuare pe carbune, a precizat Tudor Serban, consilierul personal al ministrului Economiei, Ion Ariton, care a mentionat ca investitiile necesare in domeniu vor majora pretul energiei in viitorul apropiat, anunta NewsIn.

De altfel, circa 35% din productia Romaniei de electricitate de anul trecut a fost acoperita din carbune.

De asemenea, in opinia lui Serban, Complexul Energetic Turceni (care administreaza cea mai mare termocentrala pe carbune din Romania) poate deveni o centrala europeana prin prisma proiectului privind constructia unei viitoare instalatii de captare si stocare a emisiilor de dioxid de carbon.

"Dar acest proiect necesita o investitie foarte mare, este foarte costisitor", a spus Tudor Serban, care a participat joi in judetul Gorj, la "Ziua portilor deschise la Complexul Energetic Turceni".

Totodata, Tudor Serban considera ca singurul domeniu in care se mai fac investitii de mediu este sectorul energetic.

"Singurii care fac investitii de mediu sunt energeticienii, restul - mai un filtru, mai o capsula. Singurul domeniu care a facut cheltuieli a ramas energia, despre care sunt momente in care se vorbeste frumos si sunt momente in care se vorbeste cum se vorbeste. Dar suntem buni, suntem eficienti si suntem continui", a afirmat oficialul din Ministerul Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a sancţionat cu amenzi de 18 milioane lei trei companii din sectorul energetic - Energy Republic Trading, QMB Energ şi Land Power-...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#carbune, #energie, #pret energie, #tudor serban, #ion ariton , #stiri Ion Ariton