Banca germana KfW vrea sa-si deschida o sucursala in Romania

Luni, 28 Martie 2011, ora 23:07
4011 citiri
Banca germana KfW vrea sa-si deschida o sucursala in Romania

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a intalnit la Berlin cu conducerea executiva a bancii germane KfW, care si-a exprimat intentia de a deschide o sucursala in Romania pentru a finanta investitii majore in infrastructura si in proiecte de energie regenerabila, potrivit Newsin. 

"Intalnirea cu conducerea bancii germane KfW a evidentiat potentialul economic ridicat al Romaniei, banca exprimandu-si intentia de a-si deschide o sucursala in Romania in vederea finantarii unor investitii majore in infrastructura si in proiecte de energie regenerabila", se arata intr-un comunicat emis luni seara de Ministerul roman al Economiei.

KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) reprezinta un grup de banci specializate in sustinerea financiara a proiectelor economice, sociale si de protectie a mediului.

Grupul a luat fiinta in 1949, avand ca misiune reconstructia Germaniei si coordonarea finantarilor prevazute de Planul Marshall. 80% din actiunile KfW apartin guvernului federal german, iar restul este detinut de landurile germane.

Programul ministrului Ion Ariton la Berlin a mai inclus totodata si o vizita la uzina de motoare Daimler.

"La uzina Daimler, discutiile s-au axat pe investitiile existente ale Grupului Daimler in Romania si pe posibilitatea de extindere a proiectelor Daimler in tara noastra.

Dupa vizitarea uzinei, ministrul Ion Ariton a fost invitat sa efectueze un drive-test cu autoturismul electric Smart-E, produs de compania Daimler", se mai arata in comunicat.

Concernul Daimler AG, producator al masinilor Mercedes Benz, detine in prezent in Romania, o fabrica de componente pentru cutii de viteza la Cugir si coopereaza cu o fabrica din Codlea pentru productia de subansamble auto din lemn.

Ion Ariton se afla zilele acestea intr-o vizita oficiala in Germania, cu prilejul reunirii, la Berlin, a Consiliului de Cooperare Romano-German.

La sedinta de concluzii a lucrarilor consiliului, ministrul Ion Ariton, care asigura presedintia partii romane a comisiei, a pus accent pe faptul ca Germania este principalul partener comercial al Romaniei, precum si unul dintre principalii investitori din Romania.

De asemenea, Ion Ariton a vorbit in cadrul consiliului despre reformele structurale puse in aplicare de guvernul roman in ultima perioada.

"In acest an, estimam o crestere economica de 1,5%, iar pentru anul 2012, prognozam o crestere de 3,9%", a spus ministrul Ion Ariton.

La randul sau, presedintele partii germane a consiliului, secretarul de stat parlamentar al Ministerului Federal al Economiei si Tehnologiei, Peter Hintze, a apreciat relatiile economice dintre cele doua tari si a accentuat faptul ca partea germana este deschisa intensificarii cooperarii in domeniu.

"Reluarea intrunirii Consiliului de Cooperare Economica Romano-German dupa o pauza de aproape cinci ani demonstreaza decizia ambelor tari de a imbunatati in permanenta relatiile economice", a spus Peter Hintze. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca germana, #kfw, #sucursala, #romania, #ion ariotn , #stiri Ion Ariton