Ariton vrea investitori chinezi la reactoarele 3 si 4

Vineri, 12 August 2011, ora 10:01
1403 citiri
Ariton vrea investitori chinezi la reactoarele 3 si 4

Ministrul Economiei a discutat cu reprezentanti guvernamentali chinezi despre posibile investitii in viitoarele reactoare 3 si 4 de la Cernavoda, in hidrocentrala Tarnita - Lapustesti si intr-o termocentrala la Doicesti, conform NewsIn.

"In cadrul primelor intalniri, la Shenzhen, cu reprezentanti guvernamentali si ai mediului de afaceri din China, au fost abordate aspecte referitoare la atragerea de investitii in proiecte prioritare din domeniul energetic.

Este vorba de reactoarele 3 si 4 de la CNE Cernavoda, centrala hidroelectrica de acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnita-Lapustesti, realizarea unor noi capacitati pe carbune la SE Doicesti", informeaza un comunicat al Ministerului Economiei.

De asemenea, Ion Ariton a transmis partenerilor chinezi invitatia de a participa la programul de vanzare a unui pachet minoritar de actiuni la transportatorul national de electricitate Transelectrica.

Ministrul Ariton a vizitat sediile companiilor de telecomunicatii Huawei si ZTE Corporation, prezente si in Romania.

"Cu acest prilej, demnitarul roman a apreciat ca rezultatele bune se obtin daca se investeste si va trebui sa investim mai mult in cercetare", se arata in comunicat.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, se afla, in perioada 10-16 august, intr-o vizita de lucru in China, alaturi de o delegatie oficiala, condusa de primul-ministru Emil Boc, precum si de o delegatie de oameni de afaceri.

#china, #china investitii, #cernavoda, #reactor, #termocentrala, #hidrocentrala , #stiri Ion Ariton