Ariton, despre iesirea din recesiune: greul nu a trecut

Vineri, 13 Mai 2011, ora 14:25
1277 citiri
Ariton, despre iesirea din recesiune: greul nu a trecut

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat, printr-un comunicat, ca "iesirea din recesiune arata ca Romania se afla pe drumul corect", informeaza NewsIn.

"Romania a iesit tehnic din recesiune, dupa ce Institutul National de Statistica a anuntat, azi (vineri, n.r.), ca Produsul Intern Brut a inregistrat al doilea trimestru consecutiv de crestere economica", se arata in comunicatul emis de minister.

Produsul Intern Brut in trimestrul I din 2011 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV din 2010 (date ajustate sezonier).

Fata de trimestrul I din 2010, Produsul Intern Brut a inregistrat o crestere cu 1,6% pe seria bruta si cu 0,3% pe seria ajustata sezonier.

"Iesirea economiei din recesiune arata ca Romania se afla pe drumul corect.

Reformele pe care cabinetul Boc le-a implementat isi produc, acum, efectele.

Greul, insa, nu a trecut, iar reformele continua, pentru consolidarea cresterii economice", a mentionat ministrul Ion Ariton.

Potrivit acestuia, iesirea din recesiune reprezinta un semnal puternic atat pentru mediul de afaceri din Romania, cat si pentru investitorii straini, intrucat le da incredere sa investeasca in continuare in Romania.

"As mai adauga faptul ca estimarile facute de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri cu privire la revenirea economiei pe crestere, facute anul trecut, au fost corecte.

Sunt convins ca economia Romaniei va inregistra la finalul acestui an o crestere de 1,5%, asa cum am declarat inca din toamna anului trecut", a incheiat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul economiei, # ion ariton, # iesirea din recesiune , #stiri Ion Ariton