Ioan Niculae: Liberalizarea pietei gazelor va afecta populatia

Vineri, 04 Martie 2011, ora 11:45
2119 citiri
Ioan Niculae: Liberalizarea pietei gazelor va afecta populatia

Liberalizarea pietei de gaze din Romania pentru consumatorii industriali, ceruta de FMI si Comisia Europeana, va afecta populatia, care va ajunge sa cumpere gaze de import, mai scumpe decat cele din productia interna, a declarat omul de afaceri Ioan Niculae, informeaza NewsIn.

"Cine spune ca liberalizarea va duce pretul in sus? De ce nu in jos? De ce nu la pretul din SUA, de unde vin cei de la FMI? Oricum, in ceea ce ma priveste, de-abia astept desfiintarea cosului de gaze pentru ca mi-ar da posibilitatea sa-mi iau gazele la pretul pe care mi-l negociez eu, nu la unul impus. Romgaz ori Petrom credeti c-ar zice nu unui contract pe termen lung cu cantitati constante livrate in fiecare luna? Normal c-ar vrea sa-mi dea gazul mie, si nu populatiei, pentru ca eu consum aproape in banda. Si ca mine mai sunt si alte fabrici. Ce-ar insemna asta pentru populatie, decat ca va ramane cu importurile?", a spus patronul companiei Interagro, cel mai mare consumator de gaze din Romania.

Daca liberalizarea pietei gazelor se va realiza, principalul beneficiar ar fi Petrom, pentru ca ar putea sa-si vanda gazele mai scump in Vest, sustine Ioan Niculae "Cred ca in declaratiile celor de la FMI se simte lobby-ul Petrom-ului. Daca s-ar elimina constrangerile de livrare de gaze catre populatie pot sa-si duca linistiti gazul in Vest, poate chiar in Austria. Mai ales ca, acum, exista si conducta Arad - Szeged", arata omul de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#liberalizarea pietei gazelor , #FMI, #gaze de import, #pretul gazelor , #stiri Ioan Niculae