Ioan Niculae devine producator de vinuri

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 14:47
3014 citiri
Ioan Niculae devine producator de vinuri

Omul de afaceri Ioan Niculae devine producator de vinuri, iar una din companiile controlate de acesta, SC Intervitt SRL, inaugureaza luni Centrul de Vinificatie de la Zimnicea, in urma unei investitii de 9 milioane euro, pentru care au fost accesate si fonduri europene, informeaza NewsIn.

Aportul companiei in investitie este de 7 milioane euro, iar restul de 2 milioane euro sunt din fonduri europene, prin Programul National de Dezvoltare Rurala - PNDR (a fost promovat un proiect in valoare de 4 milioane euro, din care 50% reprezinta fonduri nerambursabile comunitare).

SC Intervitt SRL va pune pe piata gama de vinuri "Crama Voievodului", care va cuprinde atat vinuri rosii, cat si vinuri albe.

Primul vin din aceasta colectie prezent pe piata va fi "Nobilitas", care provine dintr-o plantatie situata in podgoriile Terasele Dunarii.

Capacitatea Centrului de Vinificatie este de 2,5 milioane de litri de vin pe an.

In anul viticol 2010-2011, se estimeaza o productie de aproximativ un milion de litri de vin.

Centrul de la Zimnicea isi asigura materia prima (strugurii) din propriile podgorii.

SC Intervitt SRL detine 334 hectare de vita de vie, plantatia fiind complet tehnologizata, de la irigarea prin picurare si pana la recoltarea mecanizata.

Podgoria nu a ajuns inca la maturitate, astfel ca nu produce la potential.

Pentru anul viitor, societatea isi propune sa creasca suprafata plantata cu vita de vie, astfel incat sa se ajunga la 400-420 hectare cultivate cu vie.

Potrivit Top 500 miliardari realizat de revista Forbes Romania, omul de afaceri Ioan Niculae ocupa in acest an locul al treilea (dupa Dinu Patriciu si Frank Timis) in topul celor mai bogati romani, cu o avere intre 900 milioane euro si un miliard euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#interagro, #ioan niculae, #ioan niculae, #ioan niculae, #producator, #vinuri , #stiri Ioan Niculae