Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

InterAgro SRL a inaugurat o fabrica de napolitane si biscuiti la Zimnicea

InterAgro SRL a inaugurat o fabrica de napolitane si biscuiti la Zimnicea

Societatea InterAgro SRL, din Grupul InterAgro controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a inaugurat luni o fabrica de napolitane si biscuiti in orasul Zimnicea din judetul Teleorman, in urma unei investitii de 5 milioane de euro, fondurile necesare fiind asigurate din surse proprii, informeaza NewsIn.

"Fabrica beneficiaza de un proces de productie continuu, complet automatizat, care va realiza trei tipuri de produse: biscuiti, napolitane si rulade. Dulciurile sunt destinate pietei interne, urmand sa fie comercializate in supermarketuri si prin distribuitori", spun reprezentantii companiei.

Fabrica de biscuiti si napolitane face parte din programul investitional al companiei InterAgro SRL, parte a Grupului InterAgro, care are in vedere valorificarea superioara a resurselor obtinute in cadrul grupului.

"Biscuitii, napolitanele si ruladele sunt obtinute din diferite sortimente de faina produse in propria moara a companiei.

La randul ei, faina se obtine din grau cultivat pe terenurile firmei; chiar si unele materii auxiliare, precum unt si smantana, sunt produse in cadrul societatii InterAgro", au adaugat oficialii companiei.

Pentru 2011, acestia preconizeaza o cifra de afaceri de aproape 30 milioane de lei, la o productie obtinuta prin utilizarea a 80% din capacitatea fabricii si se estimeaza ca anul urmator productia va fi majorata.

Totodata, InterAgro SRL Zimnicea, una dintre principalele companii din cadul Grupului InterAgro, implineste 10 ani de la infiintare, perioada in care a devenit una dintre ele mai importante firme din tara cu activitate integrata in domeniul agro-alimentar.

Compania a fost infiintata avand ca principal obiect de activitate agricultura, pentru a pune in valoare potentialul zonei.

Astfel, resursele financiare au fost orientate catre investitii masive in tehnologii moderne, performante si de ultima generatie, atat in agricultura, cat si in zootehnie si industria alimentara.

In perioada 2001-2010, SC InterAgro SRL a realizat investitii totale in valoare de aproape 270 milioane de lei, din care cele in curs de finalizare se ridica la peste 64 milioane de lei.

Una dintre cele mai importante activitati din cadrul InterAgro SRL este cea legata de procesarea laptelui.

Din 2004, functioneaza fabrica de produse lactate si branzeturi, iar pentru punerea in functiune a fabricii s-au cheltuit 2,5 milioane de euro.

InterAgro SRL detine si o moara, cu o capacitate de macinare de macinare de 150 de tone pe zi, pentru care s-au investit 6 milioane de euro in echipamente de inalta tehnologie.

La aceasta se adauga cele cinci brutarii din Teleorman si Bucuresti.

Potrivit Top 500 miliardari realizat de revista Forbes Romania, omul de afaceri Ioan Niculae ocupa in acest an locul al treilea (dupa Dinu Patriciu si Frank Timis) in topul celor mai bogati romani, cu o avere intre 900 milioane euro si un miliard euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 6915 ori
Citeste mai multe despreInterAgro zimnicea fabrica napolitane biscuiti