InterAgro a inchis doua combinate de ingrasaminte chimice

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 19:47
2384 citiri
InterAgro a inchis doua combinate de ingrasaminte chimice

Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, si-a inchis doua combinate de ingrasaminte chimice, Viromet din orasul Victoria si Nitroporos din orasul Fagaras, pe perioada nedeterminata, din cauza pretului ridicat al gazelor,a declarat luni Ioan Niculae, intr-o conferinta la Zimnicea, potrivit NewsIn.

"Din pacate, in fiecare an, din cauza politicii absolut haotice in domeniul gazelelor naturale - pentru ca o politica normala ne-ar fi dat posibilitatea sa lucram si in perioada de iarna - noi suntem intrerupti.

Numai in acest an am inregistat cumulat pe toate combinatele o oprire totala de 175 de zile.

Autoritatile par ca ar vrea sa lichideze industria chimica", a afirmat Ioan Niculae.

Acesta a precizat ca, in perioada in care a fost in vigoare legea care permitea companiilor ce se declarau intreruptibile sa beneficieze doar de gaze din productia interna (iunie 2009-septembrie 2010), combinatele apartinand Grupului InterAgro au avut un aport in economia romaneasca de circa 600 milioane euro.

InterAgro proceseaza gaze naturale in sase combinate de ingrasaminte chimice, prin societatile Amurco Bacau, Donau Chem Turnu Magurele, Viromet Victoria, GA&PRO CO Piatra Neamt si Nitroporos Fagaras si Chemgas din Slobozia.

Potrivit Top 500 miliardari realizat de revista Forbes Romania, omul de afaceri Ioan Niculae ocupa in acest an locul al treilea (dupa Dinu Patriciu si Frank Timis) in topul celor mai bogati romani, cu o avere intre 900 milioane euro si un miliard euro. 

#chimice, #combinate, #ingrasaminte, #interagro , #stiri Ioan Niculae