Ilie Sarbu: Romania va plati penalizari mai mici pentru 2008

Luni, 29 Iunie 2009, ora 12:28
1517 citiri
Ilie Sarbu: Romania va plati penalizari mai mici pentru 2008

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat luni in cadrul dezbaterii Guvernul privat, ca penalizarile pe care Romania le va primi pentru intarzieri la plata subventiilor aferente anului 2008 vor fi mai mici fata de cele pe 2007, potrivit Newsin.

"Trebuie sa intervenim mult mai sever in acest domeniu. Prioritatea guvernului trebuie sa fie acordarea de fonduri pentru agricultura" a declarat Ilie Sarbu.

Presedintele INTERAGRO, Ioan Nicolae, a declarat, in cadrul dezbaterii ,ca exista pierderi de circa 35-40% din subventiile acordate, din cauza intarzierilor la plati si a diferentei de curs valutar.

"Subventiile pentru agricutura vin cu intarziere de un an, iar pe langa acestea se inregistreaza pierderi de circa 20% din subventii din cauza diferentei de curs" a declarat Ioan Niculae.

Micii fermieri nu vor mai avea prioritate la plata subventiilor in fata fermelor mari, a anuntat, vineri (n.r. 26 iunie), la Bistrita, dupa o discutie cu marii fermieri, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, anuntand ca masura va fi aplicata de anul viitor.

Mai multi fermieri prezenti la intrunirea cu ministrul i s-au plans acestuia ca nu au reusit sa incaseze subventiile la hectar, iar acest lucru le pune piedici in derularea afacerilor si asa afectate de criza.

Unii fermieri au afirmat ca platile pentru fermele mici s-ar fi facut inainte de alegeri, in scop electoral. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #fonduri, #penalizari, #subventii , #stiri Ioan Niculae