Dosarul de mita al lui Ioan Niculae, amanat pentru 30 octombrie

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 11:43
1734 citiri
Dosarul de mita al lui Ioan Niculae, amanat pentru 30 octombrie
Sursa foto: Evz.ro

Judecatoria Sectorului 1 a amanat miercuri, pentru 30 octombrie, dosarul "Mita la PSD", in care omul de afaceri Ioan Niculae a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie in legatura cu campania electorala a PSD din 2009.

Amanarea a fost acordata dupa ce la proces nu s-a prezentat, pentru a fi audiat ca martor, patronului trustului Adevarul Holding, Cristian Burci.

Mircea Geoana a fost audiat pe 15 mai in dosarul in care Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu au fost trimisi in judecata in legatura cu finantarea campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, pe 11 ianuarie 2012, pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si pe omul de afaceri Ioan Niculae in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care este si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, este acuzat de folosirea influentei autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#dosar mita Ioan Niculae, #dosar mita PSD, #amanare proces Ioan Niculae , #Afaceri