Ce spun patronii din Romania depre prevederile Codului Muncii?

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 10:13
2385 citiri
Ce spun patronii din Romania depre prevederile Codului Muncii?

In timp ce sindicatele sustin, in continuare, ca multe prevederi din noul Cod avantajeaza net angajatorii, oamenii de afaceri sustin ca solutia, indiferent de forma ei, trebuie sa incurajeze mediul economic sa creeze locuri de munca.

"Trebuie sa fie bine pentru toti. Insa nu e normal ce se intampla de multe ori. Degeaba are angajatul drepturi daca patronul nu are bani, daca nu merge afacerea. Este nevoie de o legislatie care sa fie echitabila pentru cele doua parti, dar care, in acelasi timp, sa incurajeze patronii sa angajeze", a declarat pentru gandul Viorel Micula care, alaturi de fratele sau Ioan Micula, detine grupul de firme European Drinks & Food.

De o parere similara este si Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, care sustine ca este nevoie de un nou Cod care sa incurajeze competitia si care sa permita angajatorilor sa se adapteze mai usor la schimbarile rapide ale mersului economiei.

"Nu se poate sa cerem numai drepturi si venituri fara sa dam ceva in schimb. In Romania lui 2011 nu se mai poate pune problema ca angajatii sunt sclavi. Un angajat isi merita drepturile prin persoana sa, prin productivitatea, prin vointa si prin loialitatea sa", a declarat Stroe. "In acelasi timp insa trebuie creat un cadru in care angajatul sa simta cu adevarat ca atunci cand munceste mai putin sau mai prost, el poate fi inlocuit. Este nevoie de concurenta", a adaugat el.

Reprezentantii mediului de afaceri sustin ca fara prevederi care sa permita angajatorilor o flexibilitate mai mare cand vine vorba despre angajari si concedieri nu pot fi create noi locuri de munca. Mai mult decat atat, dupa cum explica Stroe "este un mesaj transmis catre investitori. Romania trebuie sa ii atraga pentru ca ei sa investeasca si creeze locuri de munca". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prevederi codul muncii, #angajati, #locuri de munca, #angajari , #stiri Ioan Micula