Ce spun patronii din Romania depre prevederile Codului Muncii?

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 10:13
2385 citiri
Ce spun patronii din Romania depre prevederile Codului Muncii?

In timp ce sindicatele sustin, in continuare, ca multe prevederi din noul Cod avantajeaza net angajatorii, oamenii de afaceri sustin ca solutia, indiferent de forma ei, trebuie sa incurajeze mediul economic sa creeze locuri de munca.

"Trebuie sa fie bine pentru toti. Insa nu e normal ce se intampla de multe ori. Degeaba are angajatul drepturi daca patronul nu are bani, daca nu merge afacerea. Este nevoie de o legislatie care sa fie echitabila pentru cele doua parti, dar care, in acelasi timp, sa incurajeze patronii sa angajeze", a declarat pentru gandul Viorel Micula care, alaturi de fratele sau Ioan Micula, detine grupul de firme European Drinks & Food.

De o parere similara este si Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, care sustine ca este nevoie de un nou Cod care sa incurajeze competitia si care sa permita angajatorilor sa se adapteze mai usor la schimbarile rapide ale mersului economiei.

"Nu se poate sa cerem numai drepturi si venituri fara sa dam ceva in schimb. In Romania lui 2011 nu se mai poate pune problema ca angajatii sunt sclavi. Un angajat isi merita drepturile prin persoana sa, prin productivitatea, prin vointa si prin loialitatea sa", a declarat Stroe. "In acelasi timp insa trebuie creat un cadru in care angajatul sa simta cu adevarat ca atunci cand munceste mai putin sau mai prost, el poate fi inlocuit. Este nevoie de concurenta", a adaugat el.

Reprezentantii mediului de afaceri sustin ca fara prevederi care sa permita angajatorilor o flexibilitate mai mare cand vine vorba despre angajari si concedieri nu pot fi create noi locuri de munca. Mai mult decat atat, dupa cum explica Stroe "este un mesaj transmis catre investitori. Romania trebuie sa ii atraga pentru ca ei sa investeasca si creeze locuri de munca". 

Probleme pe piața muncii. Oferta de joburi, la cel mai mic nivel din Europa, deși șomajul este peste 5%
Probleme pe piața muncii. Oferta de joburi, la cel mai mic nivel din Europa, deși șomajul este peste 5%
România se numără printre statele europene unde rata locurilor de muncă vacante era sub 1% anul trecut. Prin contrast, țara noastră este la mijlocul clasamentului când vine vorba de rata...
Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
Angajatorii din România consideră că aptitudinile digitale vor fi cele mai căutate în următorii ani. O parte dintre firme vor ca angajații să fie mai familiari cu inteligența artificială....
#prevederi codul muncii, #angajati, #locuri de munca, #angajari , #stiri Ioan Micula

Curs valutar

1 EUR = 4.9752 RON

-0.0007

1 USD = 4.5471 RON

-0.0050
  1. Salariul minim european, la un pas de a intra în vigoare. Cum ar putea fi calculate veniturile anagajaților români
  2. Continuă concedierile în industria auto. Unul dintre cei mai mari producători din România trimite acasă 800 de angajați
  3. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  4. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  5. Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
  6. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  7. De ce aleg muncitorii din Pakistan să se angajeze în România?
  8. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?
  9. Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei