Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni

Vineri, 21 Iunie 2024, ora 16:27
389 citiri
Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni
FOTO Pixabay

O nouă unitate de producție va fi construită la Sibiu de grupul german Continental. Aceasta va costa în jur de 45 de milioane de euro, o parte din bani urmând să vină din fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.

Noua fabrică va avea o suprafață de peste 15.000 m². Din această suprafață, 6.500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și altor spații adiționale, scrie profit.ro.

Finalizarea noului modul de producție este planificată pentru sfârșitul anului viitor. Începerea producției a fost gândită pentru primăvara anului 2026.

În următorii ani, pentru a susține noile investiții, Continental are în plan să angajeze, la Sibiu, încă 500 de oameni, pe lângă cei 4.500 din prezent.

În ultimii 24 de ani, Continental a investit circa 2.3 miliarde de euro în activitățile sale din România.

Investițiile au mers în special către echipamente noi și în dezvoltarea de personal în toate locațiile sale din țară (fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu, fabricile ContiTech din Timișoara și Carei, fabrica de anvelope din Timișoara, precum și în centrele de inginerie din Timișoara, Iași și Sibiu).

...citeste mai departe despre "Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni" pe Ziare.com

#investitie, #fabrica noua, #Sibiu, #locuri munca , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  5. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere