YouTube lanseaza butonul de estompare a fetei persoanelor din videoclipuri

Joi, 19 Iulie 2012, ora 15:12
2041 citiri
YouTube lanseaza butonul de estompare a fetei persoanelor din videoclipuri

YouTube permite, incepand de miercuri, estomparea trasaturilor persoanelor din videoclipurile postate pe site, cu scopul de a masca identitatea protagonistilor inregistrarilor.

"Astazi, lansam functia "estompeaza fata", un nou instrument care va permite ascunderea trasaturilor faciale din videoclipuri, prin simpla apasare a unui buton", a anuntat, miercuri, Amanda Conway, asociata a site-ului YouTube, ce face parte din grupul Google.

"Intrucat cetatenii continua sa aiba un rol crucial in furnizarea de informatii si in partajarea de videoclipuri asociate cu drepturile omului in lumea intreaga, YouTube se angajeaza sa creeze instrumente mai bune pentru a-i ajuta", a adaugat Amanda Conway.

Optiunile pentru postarea online a videoclipurilor pe YouTube au fost astfel completate prin integrarea functiei "Estompati toate fetele". Utilizatorii vor putea sa vizualizeze un mic rezumat al inregistrarii lor, cu fetele figurantilor astfel mascate, inainte de a decide sa posteze sau sa nu posteze pe site acel filmulet.

"Este o tehnologie emergenta, ceea ce inseamna ca ea poate sa intampine unele dificultati, ce constau in reperarea unor fete, in functie de unghiuri, luminozitate si calitatea imaginii video. Este deci posibil ca unele fete sa nu apara mereu estompate", a adaugat Conway.

Site-ul de partajare de fisiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat in Statele Unite la inceputul acestei saptamani.

Acest studiu a evidentiat faptul ca subiectele de actualitate au fost cele mai cautate pe YouTube intr-o perioada de 15 luni, intre 2011 si 2012. Seismul si tsunami-ul din Japonia au reprezentat un subiect de interes major, generand 96 de milioane de vizionari pentru fisierele video referitoare la aceste catastrofe naturale, intr-o singura saptamana, in martie 2011.

"Anonimatul vizual din clipuri va permite oamenilor sa partajeze si mai multe secvente personale filmate si sa se exprime in situatii in care in trecut nu puteau sa o faca", a explicat Amanda Conway.

YouTube sustine ca peste 72 de ore de inregistrari video sunt postate pe site in fiecare minut si ca peste patru miliarde de fisiere video sunt vizionate in fiecare zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#identitate protagonisti videoclipuri YouTube, #videoclipuri YouTube, #trasaturi faciale videoclipuri YouTube , #Web