Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Web-design: afacerea viitorului, in prezent

Web-design: afacerea viitorului, in prezent

Reclama este sufletul comertului, iar un site pe internet este cea mai eficienta solutie pentru ca o firma sa fie cunoscuta, cu un efort financiar cat mai mic.

Puteti demara o afacere foarte profitabila, din promovarea clientilor prin intermediul unui site atractiv, complet, realizat profesional, care sa fie in acord cu filozofia firmei-client.

In acest scop, veti infiinta o firma de web-design pentru a veni in intampinarea cerintelor clientilor, pentru a le face cunoscuta afacerea.

Pentru aceasta afacere aveti nevoie de: un sediu, 2-3 angajati, logistica si publicitate.

Sediul il poate constitui propriul dumneavoastra apartament, intrucat cei trei angajati si cele trei computere nu ocupa foarte mult loc, dar, daca doriti sa va extindeti, va trebui sa inchiriati un spatiu, pentru a putea gazdui 6-7 computere si angajatii aferenti.

Angajatii trebuie bine alesi si sa stiti ca nu este deloc usor. Cei din lumea web-ului au format un fel de sindicat si tin foarte mult la pret, mai precis la suma pe care o considera potrivita pentru un salariu lunar. De asemenea, cei mai buni programatori, web-designeri, IT-isti in general, au cam trecut granitele tarii si tin legatura cu cei de aici, care sunt la randul lor pe punctul de a "decola".

Logistica reprezinta cea mai scumpa componenta a acestei afaceri, intrucat nu va puteti desfasura activitatea cu doua computere 286 vechi si care se intrerup constant. Este nevoie de computere cat mai noi si performante, care sa va usureze munca si sa puteti oferi clientilor ceea ce isi doresc.

Publicitatea eficienta o puteti realiza tot prin intermediul firmei dumneavoastra si cu ajutorul internetului. Daca va faceti treaba cat mai bine, se va afla de dumneavoastra din vorba in vorba, de la clientii multumiti, care recomanda si celorlalti serviciile dvs.

Oferta pentru clienti trebuie sa fie cat mai variata si evident in acord cu cerintele acestora. Dumneavoastra oferiti un produs croit dupa cerintele clientului, astfel ca sunteti la granita dintre produse si servicii, deci trebuie sa excelati de doua ori. Cele mai cautate sunt: crearea de site-uri noi, bannere (animate in Flash), spoturi publicitare, newslettere, etc.

Nu voi intra in detaliile realizarii acestor produse, intrucat ramane apanajul celor pe care ii veti angaja. Ar fi preferabil sa aveti cunostinte medii in domeniul IT, insa trebuie sa fiti in primul rand un bun manager, sa cunoasteti bine clientii, sa organizati eficient timpul angajatilor si, nu in ultimul rand, sa practicati o politica de pret inteleapta. Nu uitati ca nu e foarte dificila infiintarea unei astfel de firme, deci concurenta este mare.

Angajatii trebuie motivati inclusiv printr-un procent din vanzari, altfel riscati sa faca totul din automatism, iar clientii vor observa usor. Nu ezitati sa oferiti o prima celui care realizeaza cel mai apreciat banner, site, etc.!

Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1167 ori