Veste buna pentru investitori: Zynga vinde actiuni in valoare de 687 mil dolari

Vineri, 23 Martie 2012, ora 18:12
1514 citiri
Veste buna pentru investitori: Zynga vinde actiuni in valoare de 687 mil dolari

Zynga a anuntat ca planuieste sa vanda actiuni in valoare de 687 milioane de dolari, in cadrul listarii unui al doilea pachet la bursa.

Investitorii care detin deja actiuni ale unor companii care doresc sa se listeze, nu au voie sa vanda pachetele pe care le detin pentru o perioada de 165 de zile. Cu toate acestea, cea de-a doua listare Zynga permite actionarilor companiei sa vanda actiuni in cadrul unui proces controlat, potrivit DealBook.

Restrictiile sunt luate pentru evitarea unei situatii in care Zynga ar avea de suferit, din cauza listarii unui pachet de actiuni exagerat de mare, in conditiile in care oricum va exista un numar mare de actiuni pe piata.

In decembrie, compania a listat un pachet de 14%. Daca luam in considerarea si ce de-a doua listare, piata va avea acces la 21% din actiunile Zynga.

Actiunile Zynga s-au apreciat puternic imediat dupa listarea de la sfarsitul anului trecut, intrand apoi pe un trend descendent, intrerupt doar de anuntul facut de Facebook luna trecuta, in legatura cu planurile de listare la bursa. Asadar, Zynga este acum din nou pe val, iar actiunile s-au apreciat cu 45%, de la prima listare, la 13,76 dolari pe actiune.

Zynga a adus 12% din veniturile totale Facebook pentru 2011, adica aproximativ 445 de milioane de dolari, potrivit documentelor depuse de Facebook pentru Oferta Publica Initiala (IPO).

Cifrele arata ca Facebook si Zynga depind foarte una de cealalta, atat pentru venituri, cat si pentru profituri, scrie VentureBeat. Zynga este cea mai dependenta, intrucat aproximativ peste 90% din profiturile sale sunt generate de platforma Facebook.

Zynga are peste 235 de milioane de utilizatori activi pe luna, pe Facebook. Acesti utilizatori pot juca jocuri precum FarmVille sau CityVille gratuit, dar au si posibilitatea de a cumpara bunuri virtuale cu bani reali. Aproximativ 30% din aceste venituri se duc la Facebook, care impune o taxa de tranzactie pentru utilizarea monedei de schimb virtuale Facebook Credits.

#a doua listare Zynga, #Zynga Facebook, #actiuni Zynga , #Web