Fondatorul WWW trage un semnal de alarma: Supravegherea informatica ameninta democratia

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 15:21
1251 citiri
Fondatorul WWW trage un semnal de alarma: Supravegherea informatica ameninta democratia
Creatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee

Creatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee atrage atentia asupra amenintarilor din partea "valului tot mai mare de supraveghere si cenzura", potrivit BBC. Berners-Lee este de parere ca supravegherea informatica a guvernelor ar putea sa ameninte natura democratica a Internetului.

Avertizarea sa vine dupa ce a lansat raportul anual al Fundatiei World Wide Web, care urmareste cenzura la nivel global. Studiul arata ca 94 la suta dintre tarile incluse in raport nu monitorizeaza corespunzator interceptarile guvernelor, in timp ce 30 la suta dintre tari blocheaza sau filtreaza continutul politic.

De asemenea, Berners-Lee a fost unul dintre cei care au criticat deschis programul de supraveghere al guvernului american, ca urmare a dezvaluirilor spionului Edward Snowden. Fondatorul WWW a descris incercarile agentiilor de spionaj de a sparge criptarea drept "ingrozitoare si prostesti".

"Una dintre cele mai incurajatoare descoperiri ale raportului din acest an este felul in care Internetul si media sociala stimuleaza tot mai mult oamenii sa se organizeze, sa ia masuri si sa incerce sa demascheze neregulile din fiecare regiune din lume", a spus creatorul WWW.

Citeste mai multe despre Supravegherea informatica si cenzura ameninta tot mai mult viitorul democratiei pe Ziare.comHREF="https://ziare.com/" TARGET="_BLANK">Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#supraveghere informatica, #cenzura informatica, #World Wide Web, #Tim Berners Lee , #Web